Tips på coola trycksaker

Att ha udda och coola reklamprodukter är ett sätt att sticka ut med sin marknadsföring som företag. Eller varför inte hitta udda produkter hos ett tryckeri och göra en speciell födelsedagspresent. När man börjar kolla på utbudet av profilprodukter och trycksaker inser man snart att de finns betydligt mer än de klassiska trycksakerna.

EAN-koden

Vilket tryckeri du än anlitar så kan de göra EAN-koder. Ett extremt enkelt tryck att genomföra. Gör en egen EAN-kod och tryck upp den på udda produkter. Kom däremot ihåg att EAN-koder bara kan läsas med speciella kodläsare. Men det finns ju att ladda hem till mobilen.

QR-koden

Även QR-koden är extremt enkelt att tillverka och trycka. Dessutom går det att göra den mindre än EAN-koden och många privatpersoner har redan en QR-kodsläsare i mobilen. Gå till ett tryckeri och fråga vilka produkter som kan användas där QR-koden kan appliceras.

Till stor sannolikhet är det mer iögonfallande att ha en QR-kod än enbart ett företagsnamn eller en slogan. Många är så vana att se företagsrelaterade texter på reklamsaker att man egentligen inte ser sakerna. Men en kod eller något ovanligt kan föra ögonen till sig.

Se till att QR-koden går till en hemsida med ett tydligt budskap. Varför inte ge rabatt till de som hittar rabattkoden via denna kod?

Med minidekaler kan allt bli coola profilprodukter

Ett tryckeri kan alltid erbjuda tryck på affisch göteborg er, visitkort, kortlekar och tyg. Men det är inte lika lätt att göra tryck på mobiler, datormöss eller datorer. Men ge inte upp för det. Be istället ett tryckeri att göra snygga klistermärken med genomskinlig bakgrund. Med ett par ark i olika storlekar finns klistermärken att använda på de flesta produkter. De allra minsta kan sättas på pennor och USB-minnen och de större på kaffekannor och muggar. Kanske inte det snyggaste men enkelt och effektivt.

Egna flasketiketter

Det är inte så ofta ett tryckeri kan erbjuda flasketiketter och läsk- eller vattenflaskor på samma gång. De som gör detta tar ganska bra betalt och dessutom drar frakten snabbt upp i höjd. Ett betydligt enklare sätt är att göra som nämnts ovan. Kontakta ett lokalt tryckeri och be dem göra etiketter. Köp in billiga vattenflaskor med vatten eller läsk på en stormarknad. Pillra loss en etikett och mät dess storlek. Be sedan detta tryckeri att göra en etikett som är 4 mm högre. På detta sätt kan den nya etiketten monteras ovanpå den gamla vilket underlättar betydligt mot att behöva ta bort den gamla.