Måla om i badrummet? Varför inte ta golvet också?!

 

Jo jag vet att det sällan rekommenderas att måla plastgolv i badrummet. Anledningen är att färgen inte sitter tillräckligt bra. Men om man har en riktigt ful och sliten plastmatta i badrummet så kan det faktiskt vara värt att gå över med några lager våtrumsfärg, det finns några tekniker man kan använda för att få färgen att fästa bättre men detta är troligen inget som rekommenderas av målare överlag.

 

Det tar inte så mycket längre tid att köra golvet i samma veva

 

Så uppoffringen är inte så stor, om man ändå sätter igång och börjar måla väggar och tak så tar det inte mycket längre att avslutningsvis gå över golvet med en ny trevlig färg. Det ger verkligen nytt liv åt badrummet och om du är någorlunda intresserad av fin inredning kan det vara värt ett försök att måla om golvet med målare, men som sagt skulle nog de flesta målare råda att inte måla plastmatta i badrummet.

 

Om du vill testa, gör så här

 

Bildresultat för t spritBörja med att tvätta golvet så att det blir riktigt rent. Det finns särskild målartvätt för våtrum för målare Stockholm och som är gjord för att bättre lösa upp kalkavlagringar, fett och smuts. Skaffa dig en sådan och köp även en våtrumsfärg i samma produktlinje. Rådslå med din målare om du blir osäker på vilken sorts färg du skall ha. Din målare kommer trolige nämna att man vanligen målar plastmattor i badrum.

 

Täck plastmattan med T-sprit

 

Låt sedan T-spriten verka i ett dygn och torka sedan golvet, detta är för att lösa upp ett medel i plastmattan som gör att färgen inte sätter sig. När detta är färdigt tar du ett fint sandpapper och ruggar upp plastmattan, även detta är för att göra så att färgen bättre lättare skall sätta sig och sitta längre.

 

Kör ett lager häftfärg till att börja med

 

Låt det sedan torka i två dygn eller så länge det står på bruksanvisningen eller så länge din målare uppger.

 

Två lager våtrumsfärg eller annan täckfärg

 

Eftersom plastmattan redan är tät mot fukt är det inte lika viktigt att måla med våtrumsfärg, du kan välja vilken färg som helst så länge den inte löses upp av vätska och fukt. Tänk på att du vill rengöra badrumsgolvet med rengöringsmedel åtminstone någon gång per vecka så därför behöver färgen vara stryktålig!