Fråga snickaren: vilken prisklass är rätt för mig?

Om man skall snickra hemma kan man undra om det finns något värde i att köpa proffsverktyg istället för hobbyverktyg. De flesta verksamma snickare kan inte tänka sig att arbeta med hobbyverktyg men frågan är om det bara är snobbighet eller om det finns något i det. Vi har frågat en snickare vad han tycker om att arbeta med hobbyverktyg vid hobbysnickeri.

Svaret lyder såhär:

Det beror till stor del på om man skall använda verktygen ofta, desto oftare verktygen används desto bättre kvalitet bör man köpa dem i. Det handlar egentligen inte om något annat när man köper proffsverktyg till sitt snickeri, man vill att verktygen skall hålla så länge som möjligt även om de används flera timmar om dagen för snickare malmö. När det kommer till själva resultatet blir det förmodligen inte särskilt stor skillnad för en hobby-snickare när han använder proffs-verktyg eller hobby-verktyg. För en verksam snickare kan det dock vara skönt att ha riktiga verktyg eftersom man är van vid det.

När man arbetar med batteriverktyg är det oftast batterierna som dör innan verktygen slits så det spelar inte så stor roll vilken kvalitet man har. Proffs-verktyg är mer stryktåliga och kan används flitigare. De är alltid det bästa valet när man skall använda ett verktyg mycket hos snickare malmö. Fixar man ofta hemma, kanske några gånger i veckan och ofta med samma verktyg. Säg en skruvdragare eller sticksåg så är det förmodligen värt att köpa ett verktyg av bättre kvalitet. Använder man det så pass ofta kan man märka skillnad på det och det kommer hålla längre.

När man skall köpa verktyg är det dock viktigt att inte bara ta vad som helst, det är skillnad på hobby-verktyg och hobby-verktyg fär snickare malmö. Det finns en hel del verktyg av undermålig kvalitet från Kina. Det är alltid bäst att välja verktyg från kända leverantörer eftersom de alltid håller högre kvalitet. De kan kosta några kronor mer men de kommer hålla år längre än de allra billigaste leverantörerna på marknaden.

Det var mina råd angående prisklass och verktyg, lycka till med dina projekt!