Bygg ett dekorativt dörrvalv utan att anlita snickare

 

Ofta kan ett dörrvalv vara picken över i:et som ger en storslagen känsla till vardagsrummet. Man kanske tvekar på att anlita en snickare för att bygga valvet eftersom det känns som en onödig utgift. Som tur är så är det faktiskt rätt så lätt att bygga ett dekorativt dörrvalv på egen hand. Särskilt om man har lite byggvana eller bara är naturligt händig. Det som är viktigt när man bygger dörrvalv som i allt annat bygge är att man är noggrann och mäter ofta. Kan man absolut inte göra detta, då är det bättre att man sparar i ihop pengar för att anlita en snickare som gör jobbet.

Dörrvalv är fina och ger en lyxig känsla, de kan även användas för att släppa in ljus i en lång korridor och ge en känsla av utrymme. Man får tänka efter noga innan man bygger ett valv dock eftersom det just släpper igenom mer ljus och ljud. Ibland är detta inte önskvärt för ett rum för snickare göteborg.

Hyr man bostad eller bor i en bostadsrättslägenhet bör man först och främst fråga om lov för bygget. Det är inte i alla bostäder eller föreningar en sådan ombyggnad är tillåten. Äger man sitt eget hus kan man däremot ge sig själv lov att börja när som helst hos snickarenigöteborg.se, om man inte skall anlita en snickare göteborg förstås. Då får man fråga snickaren först.

Sätter man upp ett dörrvalv mellan två rum ger det en öppen och gästfri karaktär, vad en snickare skulle meddela dig om är att det även gör det omöjligt att stänga till rummet. Det kan därför vara smart att undvika dörrvalv som leder in till sovrum och andra rum där man kanske vill stänga om sig ibland.

Skall man sätta valv vid en dörröppning får man räkna med att förarbetet av en snickare göteborg tar en stund eftersom det kan vara svårt att ta ut en dörrkarm. Man måste vara försiktig så att man inte gör sönder för mycket av väggen och taket runt om.

Att forma valvet är det viktigaste, om man inte känner sig säker på att man kan skapa en fin valvform är det kanske bäst att anlita en snickare för detta moment. Formen på valvet är det som sätter känslan i slutresultatet. Det är egentligen inte särskilt svårt men det krävs noggrannhet och tålamod, vet man med sig att man inte har särskilt mycket av dessa kan man ringa upp en snickare som har det.