Letar du städfirma? Här får du lite hjälp på traven

Det kan vara lite krångligt att veta vad man skall leta efter när man är på jakt efter en städfirma. När man anlitar städhjälp finns det en del saker att tänka på. Det första är att städfirman måste vara pålitlig och man ska känna tillit till den. Det andra är att priset skall vara inom ramarna för vad man har råd med. Det tredje är att själva städjobbet utförs väl av städaren och att denne inte slarvar.

Sen finns det många fler aspekter att ta upp men de är mer delar av de här tre. Anlitar man städfirma för att städa i bostaden är det extra viktigt att man kan lita på städaren. Man kan testa att vara hemma de första gångerna en ny städare för städhjälp göteborg och kommer för att städa och känna hur den här människan känns och om man känner sig trygg med att ha denne i sitt hem när man inte är hemma.

städhjälp och kontorsstädning . göteborgFör att vara säker på att en städfirma är seriös bör man se så att de är godkända för F-skatt och har försäkringar som täcker om något går snett under städhjälp göteborg. Det är också bra om man får känslan av att firman är seriös med städhjälp göteborg, det kan man få av deras hemsida, arbetskläder, bilar, personalens uppförande osv.

Eftersom det är relativt enkelt att starta en städfirma för kontorsstädning i stockholm finns det många oseriösa aktörer på marknaden, många vill arbeta svart och andra vitt men slarvar och vet inte riktigt vad de håller på med.

Det kan vara lockande att anlita en städfirma svart om man har ont om pengar men i själva verket är det inte säkert att man sparar några pengar på flyttstäd göteborg. Eftersom man kan använda sig av ROT-avdraget och dra av 50 % av arbetskostnaden när man anlitar städhjälp vitt blir det förmodligen inte billigare att ta det svart.

Skulle städare slarva och man inte är nöjd med städningen kan man rapportera detta till kontaktperonen på städfirman och/eller säga det direkt till städaren för flyttstäd göteborg. När man betalar för städhjälp behöver man inte acceptera ett slarvigt jobb med flyttstäd göteborg. Den som städar skall vara professionell och ta jobbet på allvar även om det inte är det roligaste jobbet i världen. Får man kontinuerligt dåliga städningar av en firma bör man byta till en annan som värnar om sina kunder.